Home
Inloggen

Voor buurtgenoten

Kaarschot

Carnaval 2013

Het is weer voorbij. Carnaval 2013 zit er weer op. We kunnen met een goed gevoel terugkijken op afgelopen seizoen.
Vanaf november lagen de tekeningen al klaar en werd de wagen gebouwd. Alles voor dat ene weekend. Het weekend dat wederom een succes werd.

Week voor carnaval:
De korschot kids wagen wordt in elkaar gezet. Met een groep van ongeveer 12 man wordt een wagen gemaakt onder het motto Korschot style. Alle kinderen zouden een dansje doen, op naar de 1e plek.

woensdag:
Op woensdag werd er al een begin gemaakt met het inrichting van de feestschuur

Donderdag:
De schuur werd verder af gemaakt. De inschrijving voor Chaam werd geregeld en de kaarschotse vrouwen begonnen al met feesten. Zij gingen met zijn allen naar het mokkelbal toe. In de bouwschuur begon de stress lichtjes op te lopen, daar waren ze iets later klaar dan verwacht (om half 3 gingen de lichten uit).

Vrijdag:
De stress loopt verder op en er wordt de gehele dag gespoten. Uiteindelijk was de wagen afgespoten om droog de optocht in te gaan. Deze avond gingen om half 4 de lichten al uit.

Zaterdag:
De wagen wordt verplaatst en in elkaar gezet. De trekkerombouw wordt in elkaar gezet. S'avonds helaas weer een pak sneeuw op de wagen en er werd met bladblazers rond gelopen.
Deze dag hebben ook de korschot kids meegelopen in de kinderoptocht. Zij mochten later de eerste prijs op gaan halen.

Zondag:
De dag van de grote optocht in 't aopelaand. Korschot reed mee met paar kleine tegenslagen. Toch weer een wagen die met grote stappen vooruit gaat. Het bouwteam mocht s'avonds de 9e prijs in ontvangst nemen. Weer een plek vooruit met het jaar daarvoor.

Maandag:
Het was natuurlijk de bedoeling om naar Chaam te rijden, maar met de afbreek tegenslag op zondagavond is besloten niet meer mee te rijden, dus is het bouwteam maar naar de kindermiddag gegaan. Op de kindermiddag was het zeer gezellig. De kids konden knutselen en deden spellen. Verder was er ook een luchtkussen aanwezig.
Op de maandagavond vond het buurtfeest plaats. s'avonds waren er eerst 65 eters. tijdens het eten werd er afscheid genomen van oud-voorzitter Twan en werden Henk en Rita bedankt voor de bouwgelegenheid. S'avonds kwam de raad van elf langs en werd er zeer goed gefeest. Ook na de raad van elf ging het feest nog door tot in de late uurtjes.

Dinsdag/woensdag:
Carnaval zo goed als voorbij. De feestschuur en de wagen werd afgebroken. Verder was er nog een afsluiting van carnaval in het dorp.

Nieuws


Agenda
22 oktober - Kaarschot 60 jaar