Home
Inloggen

Voor buurtgenoten

Kaarschot

Carnaval 2006 (1)

Carnaval 2006 zit er weer op, het weer was zowel zaterdag en zondag goed met af en toe een zonnetje.

Maar we beginnen bij het begin van carnaval, het mokkelbal op donderdagavond. Nog net 2 weken vantevoren bedachten we dat als we als mokkels van kaarschot zouden gaan, we ook wel eens mee konden doen met een thema, zo gedacht zo gedaan.
We "maakten " allemaal een resbaargse man, trokken onze allerbeste dansjurk aan en het thema was : Dancing with the stars.
Dat kent u vast van de tv, in Zundert speelden ze dit in het echt na, en wij betrokken dit weer op carnaval. En warempel we wonnen de 1e prijs. Als beloning mochten we daarom meelopen op zondag met de optocht. Om de kou voor te blijven trokken we nog maar een extra bontjasje aan. De "echte" resbaargse mannen, die we hadden nagemaakt, staan samen met ons op de foto, en vooral Sjarel Luyten was zeer vereerd daarmee, want hij was ??n van de vijf nagemaakte mannen.

Dan de kinderoptocht op zaterdag, wat een geweldige kleine bouwertjes hebben we in de buurt. Stijn en Eva Vermeeren wonnen in de catagorie wagentjes 1 tot en met groep 4 de 1e prijs met een hele mooie oranje klomp, geinspireerd op het komend wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Proficiat hoor!
In de catagorie 5 tot en met groep 8 wonnen 'De Korschotjes' (de kinderen van familie De Hoon, familie Van Kemmeren en familie Vissers) de 2e prijs met hun prachtige draaimolen. Heel kleurrijk, ook van harte gefeliciteerd!

Dan de grote optocht van zondag, de wagen die afgelopen weken gebouwd is door de jongens was heel mooi.
Het is een wagen die snel gebouwd moest worden en de laatste week nog geplakt en gespoten, maar dat zijn we gewend in de buurt en het lukt iedere keer weer. De 10e prijs was het resultaat, en zoals iemand van de bouwers zei: "Het scheelt maar een nulleke en we waren ??rst geweest." En zo is het ook, agge mar leut het gehad, toch! Onze nieuwe jeugd zal de komende jaren vast nog veel bijleren van de oudere jeugd. En wie weet wat ons dat nog brengt voor de toekomst.
Fam. Verschuuren hardstikke bedankt voor de locatie ter beschikking te stellen, en alle fricandelletjes!!!!! Bouwers bedankt dat we toch weer mee konden doen met de optocht. Op naar 2007.

Maandag DE DAG van het carnaval op Kaarschot. Bij de familie van Oorschot waren al een paar dagen de voorbereidingen in volle gang, en de schuur zag er tip top in orde uit. H??l veul bakken bier aangerukt, lekkere stamppotten met worst en vlees, wat wil je nog meer.
's Middags het beroemde luchtkussen voor de kinderen, en wat zijn er veel kindjes in de buurt en allemaal zo mooi aangekleed.
Er was een loterij voor de kinderen en natuurlijk hadden ze allemaal een prijs, bovendien bakte Tom heerlijke pannekoeken, een zakje chips en wat fris, en te zien aan de rode hoofdjes kunnen we zeggen dat deze middag in deze opzet zeer geslaagd was. 's Avonds het feest met disc jocky De Foes, goeie muziek, goeie volle bak ambiance (zei Peter). De raad kwam nog even langs. Prins Peter, wie wij trouwens allemaal een h??l goeie prins vinden, benadrukte nog eens dat Korschot wel goed weet te feesten met carnaval.
We werden ook nog bezocht door Sjarel Luyten want die kwam nog eens naar "zichzelf " kijken .
Het feest duurde tot de laatste uurtjes en was erg gezellig.

De dag erna......................met een aantal mensen is de schuur weer omgetoverd tot landbouwschuur, alles weer op zijn plaats gebracht, en we danken familie van Oorschot voor de locatie en de goede zorgen.

En tot slot : bedankt alle kaarschotters voor jullie inzet om er samen weer een mooi feest van te maken.
Alaaf!!
Nieuws


Agenda
22 oktober - Kaarschot 60 jaar