Home
Inloggen

Voor buurtgenoten

Kaarschot

50 jaar groots gevierd

RIJSBERGEN - In het jaar 2012 bestond Buurtschap Kaarschot maar liefst 50 jaar, en dit moest groots gevierd worden volgens het bestuur.

Na een aantal goede ideeŽn op de jaarvergaderingen van 2010 en 2011 zijn we een planning gaan maken hoe en wat we wilden gaan doen. Het werd al snel duidelijk dat het een jaar moest worden met meerdere activiteiten door het jaar verspreid, en waar de buurtbewoner centraal staat en in de watten zou worden gelegd. Er werd in 2010 een start gemaakt met de voorbereidingen van een reŁnie, waarbij we alle oud inwoners van Kaarschot wilden bereiken. Na een jaar met voorbereidingen en achterhalen van vele adressen gingen er ruim 400 uitnodigingen de deur uit. Een geheel verzorgde avond samen zijn en herinneringen op te halen met 380 mensen was het gevolg en op 21 april puilde de tot grote huiskamer omgetoverde loods bij voorzitter Twan van Oorschot uit van de mensen die het geweldig goed naar hun zin hadden.

Het volgende wat op het programma stond was een dag met de Kaarschotse kinderen er op uit. De kinderen hadden het voor het zeggen en op 26 mei ging de reis met een gezellige club Kinderen en ouders richting Toverland in Sevenum. Een hele dag spelen, klimmen, klauteren, enz.

Rock en Roll, jubileumfeestavond op 15 september, een avondvullend programma stond er op de planning met een uitgebreid 'Ik hou van Kaarschot' spel. Een geweldig goede opkomst van alle verklede buurtleden zorgde ervoor dat er in de schuur bij Kees en Annie van Meer een heuse Rock en Roll sfeer hing met als levensechte beelden van Marilyn Monroe, Elvis Presley en de Blues Brothers. Als klap op de vuurpijl een cabaret/entertainment avond op zaterdag 10 november in een sfeervolle aangeklede schuur met de Groep Trottoir. We wilden de mensen uit de Buurt weer laten genieten zoals we dat in 2006 ook hadden gedaan met de groep Trottoir. Het werd een zeer geslaagde avond met een groot publiek.

Ook werden er deze avond Cheques uitgereikt aan 2 goede doelen die wij als buurtschap wilden sponsoren. Zo ging er een Cheque van Ä500,- naar Kinderboerderij de Leihoeve en een Cheque van Ä500,- naar Vakantie voor Iedereen. Kaarschot werd tot in overvloede bedankt door de mensen die deze Cheques in ontvangst kwamen nemen, ook daarvoor bedankt. Eerder in het jaar hadden we al een Cheque van Ä1100,- uitgereikt aan Anthonyís wens voor de Alpe díHuZes. Kaarschot was van mening dat bij dit 50 jarig bestaan er ook iets gedaan moest worden voor de medemens. De leden van Kaarschot hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat we sterke en zeer hechte buurtschap zijn geworden en gebleven. En zo is er in de aanloop naar dit 50 jarig bestaan ook ruimte gecreŽerd om de goede doelen te kunnen sponsoren, waarvoor onze dank aan alles en iedereen die zijn of haar steentje heeft bij gedragen.

Tot slot kijken wij terug of een geweldig jaar waarin we ons 50 jarig bestaan gevierd hebben en als afsluiter aan het einde van het jaar komt er nog een cadeautje voor de Kaarschotters in de vorm van een fotoboek van alle woningen in de Buurtschap met daarbij informatie van toen en van nu.
Nieuws


Agenda
22 oktober - Kaarschot 60 jaar